Bateri Kereta Pyan BATTERYcare - Kedai Bateri Kereta Selangor
|

Kedai Bateri Kereta Shah Alam

Mencari toko bateri kereta yang berkualiti di Shah Alam dapat menjadi tugas yang menantang, terutama dengan banyaknya pilihan yang tersedia. Bagi pengguna kendaraan, memiliki bateri yang baik sangat penting untuk memastikan kinerja optimal dan kelancaran perjalanan. Dalam artikel ini, kita akan menjelajahi beberapa cara efektif untuk menemukan kedai bateri kereta Shah Alam yang bagus. Mulai dari menelusuri ulasan pelanggan hingga mengevaluasi reputasi toko, pembaca akan diberikan panduan praktis untuk memilih toko bateri yang dapat diandalkan dan memberikan pelayanan terbaik di kawasan ini.

Kedai Bateri Kereta Shah Alam

Kami dah scout beberapa kedai bateri di Shah Alam yang boleh jadi pilihan korang kalau korang nak cari bateri kereta. Dari jualan, trade-in, sampai la service jumper bateri kereta, semuanya ada!

BateriHub Shah Alam Sek 18

Kedai bateri ini beralamat di 11A, Jalan Pinang B 18/B, Seksyen 18, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia. Kedai ni buka dari jam 9.30 pagi hingga 7 petang. Terdapat 357 ulasan dengan penarafan lima bintang untuk kedai bateri ini.

BateriHub Shah Alam Sek 18 - Kedai Bateri Kereta Shah Alam
source imej: google maps BateriHub Shah Alam Sek 18

Daripada 357 ulasan sedia ada, berikut adalah sebahagian daripadanya:

  • Muhammad Afi Izzuddin: servis terbaik dan harga yang berpatutan. staff juga peramah dan banyak share tentang bateri.
  • Nur fadilah: Highly recommended! Pemasangan yang sangat pantas plus staff sangat membantu! Keep it up !
  • Muhd Syazwan Abd Hamid: Battery ori. Siap sticker. Walk-in pon dilayan mesra siap harga boleh nego yang lain memang sempurna. Kedai pon cantik n selesa, rekomen.

Bateri Kereta Pyan BATTERYcare

Alamat kedai di 20, Jalan Opera D U2/D, Taman TTDI Jaya, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia. Kedai ini menyediakan perkhidmatan penghantaran untuk pembelian bateri, sesuai untuk anda yang memerlukan bateri pada bila-bila masa apabila kereta anda rosak di jalan raya.

Baca Juga  Kedai Bateri Kereta Johor Bahru
Bateri Kereta Pyan BATTERYcare - Kedai Bateri Kereta Selangor
source imej: google maps Bateri Kereta Pyan BATTERYcare

Ada 124 ulasan di google maps, rating nya 5 bintang. Ulasan dari pengguna boleh memberi lebih banyak info tentang perkhidmatan yang diorang tawarkan.

  • El Yusof: Servis cepat dan pantas. Tidak perlu tunggu lama untuk pertukaran bateri kereta saya. Very good service. Highly recommended.
  • Mimi Haryanii: servis terbaik. harga sangat berpatutan dan sgt mudah berurusan dengan Pyan batterycare. Call je, smpai.
  • Wafiy Mansor: Service tiptop. Call up tengah malam pun takde hal. Mantap.

Bateriku.com Pitstop Seksyen 7

Kedai ni ada di Pusat Komersial, 8, Jalan Plumbum X 7/X, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia. Rating nya 4,8 dengan 62 ulasan. Untuk menghubungi kedai, anda boleh menghubungi nombor dan tapak web yang disenaraikan dalam lajur penerangan Peta Google.

Kedai Bateri Kereta Shah Alam - Bateriku com Pitstop Seksyen 7
source imej: google maps Bateriku Pitstop Seksyen 7

Sila baca ulasan untuk menambah rujukan, semoga dapat membantu.

  • Nur Alifah Ilyana Zulkarnain: Terima kasih pihak bateriku seksyen 7, balas Whatsapp cepat, bila call pon sangat membantu, harga berpatutan, kereta kita mati kat parking central i-city, laju je technician datang bawa battery baru, mungkin dia berlari je dari kedai.. hahaha.. sangat recommended.. technician tu datang and check dulu battery baru tukar baru.. battery ada 4% je.. thank you tau!
  • Nurul sakinah: 28 dec 2023. Terima kasih dan maaf kepada rider b-hero kerana sanggup datang dalam keadaan hujan. Alhamdulillah, dapat servis yang terbaik dari bateriku seksyen 7. Kerja tip top, dalam keadaan tenang dan kemas. Tak sia-sia percaya kan bateriku. Bateriku seksyen 7 memang terbaik.

BateriBoss.com

Kedai bateri bernama BateriBoss.com alamat nya ada di Lot No.62, Ground Floor, Jalan Badminton 13/29, Tadisma Business Park, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia. Kedai ni buka dari jam 7 pagi hingga jam 7 petang.

Baca Juga  Kedai Bateri Motosikal
Kedai bateri di Selangor - Bateri Boss
source imej: google maps Bateri Boss

Untuk bertanya tentang harga bateri kereta, perkhidmatan pengecasan bateri dan tukar beli, sila hubungi nombor yang disenaraikan di tapak web mereka.

Perkhidmatan Mengecas Bateri Kereta di Shah Alam

Kalau kenderaan kita di Shah Alam kehabisan bateri, jangan risau, sebab ada banyak tempat yang menyediakan jasa pengecasan bateri. Pilihlah kedai yang dekat dengan kawasan kita supaya tak perlu tunggu lama. Pastikan juga mereka pakar dalam bidang ni, sebab kita nak pastikan bateri kita diurus dengan baik.

Selain itu, tanya pasal harga sebelum setuju, elak terkejut nanti. Pastikan mereka pakai peralatan yang betul dan kualiti pengecasan yang selamat untuk kenderaan kita. Kalau dapat servis yang cepat, kualiti, dan harga berpatutan, confirm kita boleh tenang bila bateri kenderaan jadi isu.

kontak custom feast

FAQ Bateri Kereta

Ada banyak soalan tentang bateri kereta, simak di bawah ni untuk soalan yang sering ditanyakan. Semoga bisa membantu.

Bateri kereta selalu kong, apa yang boleh saya buat?

Cuba selalu pastikan kereta dinyalakan atau digunakan secara berkala untuk elak bateri kong. Kalau jarang guna, pertimbangkan untuk guna alat pengecas bateri.

Bagaimana cara membersihkan terminal bateri yang berkarat?

Campurkan bikarbonat soda dengan air dan gunakan berus untuk menggosok terminal bateri. Selepas itu, bersihkan dengan air bersih dan pastikan kering sebelum dipasangkan semula.

Bolehkah saya menggunakan bateri dari jenama yang berbeza untuk kereta saya?

Sebaiknya gunakan bateri yang disyorkan oleh pengeluar kereta atau yang sepadan dengan spesifikasi asal. Ini dapat memastikan prestasi yang optimum.

Apakah tanda-tanda bateri kereta perlu digantikan?

Jika kereta susah dihidupkan, lampu papan pemuka kelihatan redup, atau terdapat bau aneh, mungkin tanda bateri perlu digantikan. Semak juga tarikh tamat tempoh bateri.

Baca Juga  Kedai Kereta Sungai Petani

Bolehkah saya mematikan enjin sambil meninggalkan alat elektronik dalam keadaan hidup?

Elakkan meninggalkan alat elektronik yang besar seperti lampu atau radio berjalan tanpa enjin hidup, kerana ini boleh mengurangkan hayat pakai bateri. Pastikan semua peranti dimatikan ketika enjin dimatikan.

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang Kedai Bateri Kereta Sham Alam dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

Similar Posts