Kedai Bateri Kluang - Pusat Auto Battery YULI
|

Kedai Bateri Kereta Kluang

Bateri kereta adalah satu-satunya sumber tenaga yang memastikan kereta anda boleh bergerak dengan lancar. Tetapi adakah anda tahu bahawa kebanyakan masalah bateri kereta boleh dicegah dengan pembaikan dan penjagaan yang betul? Jika anda berada di Kluang dan mencari kedai bateri kereta Kluang yang boleh dipercayai, anda berada di tempat yang betul.

Dalam artikel ini, kami akan menyenaraikan beberapa kedai bateri kereta terbaik di Kluang, Malaysia, yang dapat membantu anda menjaga dan memperbaiki bateri kereta anda dengan cekap. Teruskan membaca untuk mengetahui senarai kedai bateri kereta yang terpilih di Kluang.

Senarai Kedai Bateri Kereta Kluang, Malaysia

Jika anda sedang mencari toko aki mobil di Kluang untuk mengatasi masalah “bunyi ketika hidupkan enjin” yang membingungkan, jangan bimbang! Kluang mungkin terkenal dengan kopi, tetapi mencari toko aki yang boleh dipercayai juga bukan masalah besar di sini.

Dari berbelit-belitnya lorong-lorong kecil hingga di sebalik sudut kedai kopi yang semak, artikel ini akan membawa anda melangkah lebih dekat ke arah kepastian, serta memberikan tips dan panduan untuk menemui kedai aki yang ideal bagi kenderaan anda. Jadi, duduklah, sambil minum kopi, dan mari kita pecahkan misteri toko aki di Kluang bersama-sama!

BateriKereta.Com Kluang

Kedai beteri kereta Kluang ni lokasinya ada di 57, Jln Rambutan, Taman Suria, 86000 Kluang, Johor, Malaysia. Kedai bateri kereta ni buka dari jam 10 pagi hingga jam 10 petang (buka setiap hari).

BateriKereta.Com Kluang - Kedai Bateri Kereta Kluang
sumber imej: BateriKereta.Com Kluang

Kedai ni punya rating bintang 5 dengan 4 ulasan. Jom semak ulasan yang ada:

  • Je Zone: On call..call terus Smpai walaupun dalam keadaan hujan lebat..servis terbaik
  • MUHAMAD ASYRAFF: Service terbaik
  • Nazrin sazili: Terbaik, pantas.
Baca Juga  Lesen Memandu

Bateriku.com Kluang

Kedai Bateriku.com ni ada di banyak tempat di Malaysia. Slaah satu nya di No. 24, 1, Jalan Penghulu Kassim, Kampung Melayu, 86000 Kluang, Johor, Malaysia. Kedai bateri Kluang ni buka dari jam 8 pagi sampai jam 10 petang.

Bateriku.com Kluang - Kedai Bateri kereta Kluang
sumber imej: Bateriku.com Kluang

Beberapa jenama battery ada di kedai Bateriku.com Kluang, diantaranya Amaron, Varta, Century, Platin, Astra. Kedai ni punya rating bintang 5 dengan 389 ulasan. Jom simak beberapa ulasan dari pelanggan kedai ni:

  • Noor Azah Asnon: Bateriku kluang terbaik. Service pantas.. senang berurusan. Just one call, team Bateriku sampai ke lokasiā€¦
  • Shazo Sharif: Cepat dan pantas. Call tak sampai 15 min dah sampai. Mantap bro . highly recommended
  • Muhammad Ariff Kamarul Bahrin: Service terbaik. Tukar beteri pun sekejap je. Staf banyak membantu dalam dari awal sampai siap proses. Sangat rekomen.

Pusat Auto Battery YULI

Kedai battery Pusat Auto Battery YULI ada di 1, Jln Murni 1, Taman Murni, 86000 Kluang, Johor, Malaysia. Pusat Auto Battery YULI ni buka dari jam 8.30 pagi sampai jam 7 petang.

Kedai Bateri Kluang - Pusat Auto Battery YULI
sumber imej: Pusat Auto Battery YULI

Kedai Pusat Auto Battery YULI ni rating nya 4,5 dengan 23 ulasan. Check ni ulasan dari pelanggan kedai bateri kereta Kluang di google maps:

  • Presley: Good product and great service with reasonable price
  • Mohd Razif: Kedai btri paling best kat kluang..khidmat nasihat yg bagus..bukan jenis tahu jual barang jek..harga pun murah sini..
Kedai Bateri Kereta Kluang - kedai bateri kereta near me
imej source

FAQ – Soalan Lazim:

Apa punca bateri kereta menjadi lemah?

Bateri kereta boleh menjadi lemah disebabkan oleh faktor-faktor seperti usia, kekurangan penjagaan, peningkatan beban elektrik, atau masalah dalam sistem pengisian kereta.

Bagaimana cara mengetahui bateri kereta perlu diganti?

Anda boleh mengetahui bateri kereta perlu diganti apabila kereta mengalami kesukaran untuk dihidupkan, lampu panel menjadi redup, atau apabila bateri mengalami keretakan atau bocor.

Baca Juga  Kedai Tayar Shah Alam

Apakah tip penjagaan bateri kereta yang penting?

  • Pastikan bateri terpasang dengan betul dan kemas
  • Bersihkan terminal bateri daripada kotoran dan karat
  • Semak arus cas bateri secara berkala
  • Pastikan sistem pengisian kereta berfungsi dengan baik
  • Jangan biarkan bateri terlalu lama dalam keadaan terlantar

Tip: Bagaimana Mencari Kedai Bateri Kereta

Berikut adalah beberapa tip yang berguna untuk mencari kedai bateri kereta:

1. Rujuk kepada rakan dan keluarga

Mintalah cadangan dari rakan atau keluarga yang pernah mengganti bateri kereta. Pengalaman mereka dapat memberikan maklumat yang berguna mengenai kedai bateri yang boleh dipercayai.

2. Carian dalam talian

Gunakan enjin carian dalam talian seperti Google untuk mencari kedai bateri kereta di kawasan anda. Baca ulasan pelanggan dan penilaian untuk mendapatkan pandangan yang lebih baik tentang reputasi dan perkhidmatan kedai tersebut.

3. Tinjau laman web kedai

Lawati laman web kedai bateri kereta untuk maklumat lanjut mengenai jenama bateri yang mereka tawarkan, harga, dan perkhidmatan yang disediakan. Beberapa kedai juga mungkin menawarkan promosi atau diskaun khas.

4. Pertimbangkan jaminan dan sokongan

Pastikan kedai bateri kereta yang anda pilih menawarkan jaminan terhadap bateri yang dipasang. Sokongan selepas jualan juga penting untuk penjagaan dan pembaikan bateri pada masa akan datang.

Dengan menggunakan tip-tip di atas, anda akan dapat mencari kedai bateri kereta Kluang yang boleh dipercayai. Ingatlah bahawa penjagaan yang baik dan pemilihan bateri yang sesuai adalah penting untuk menjaga kebolehpercayaan dan prestasi bateri kereta anda.

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang Kedai Bateri Kereta Kluang dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Baca Juga  Kawasaki H2 Malaysia Price

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

Similar Posts