Bateriku Kuala Selangor - Kedai bateri kereta buka petang
|

Kedai Bateri Kereta Kuala Selangor

Masalah dengan bateri kereta? Jangan stress dulu! Kalau anda tengah cari kedai bateri berdekatan di Kuala Selangor, jangan tergesa-gesa. Teruslah baca artikel ni sampai habis sebab kami akan kongsikan cadangan kedai bateri kereta Kuala Selangor paling best untuk anda!

Jom kenal pasti dengan CustomFeast, media dalam talian yang menghidangkan berita automotif dari Indonesia hingga Malaysia! Di sini, anda boleh temui segala-galanya, mulai dari tips mencari kedai bateri yang cun, rahsia menjaga AC kereta sentiasa sejuk, hingga cadangan produk automotif yang memikat hati. Tak lupa, jangan lepaskan peluang untuk merungkai harga kereta terpakai yang berbaloi dan carian tempat sewa kereta yang memuaskan.

Kedai Bateri Kereta Kuala Selangor

Bro, kalau kau tengah cari kedai bateri sekitar Kuala Selangor, tak payah risau! Kami dah kumpul senarai kedai bateri yang memang power untuk kau pilih. So, kalau kereta atau motosikal kau perlukan bateri baru, jangan lambat-lambat lagi, check list kedai bateri kereta Kuala Selangor ni!

Battery Station Kuala Selangor

Lokasi kedai bateri ni di NO. 117, PT1769,, Jalan Medan Niaga 2,, Medan Niaga, Kuala Selangor, Selangor, Malaysia. Jam buka kedai dari 8 pagi sampai 7 petang. Perkhidmatan Atas Panggilan dari 7:00 pagi hingga 11:00 malam.

Battery Station Kuala Selangor - Kedai Bateri Kereta Kuala Selangor
source imej: Battery Station Kuala Selangor

Berikut adalah beberapa perkhidmatan yang terdapat di kedai bateri ini:

  • Periksa bateri kereta secara PERCUMA
  • Periksa pencucuh kereta secara PERCUMA
  • Periksa alternator kereta secara PERCUMA
  • Cas bateri kereta
  • Penggantian pencucuh dan alternator

Perkhidmatan di atas ditulis sepenuhnya di tapak web mereka, sila semak pautan tapak web pada Peta Google mereka.

KEDAI BATTERY BOSCH

Alamat kedai bateri ni ada di 36, Jalan Bendahara 1, Taman Bendahara, Kuala Selangor, Selangor, Malaysia. Maklumat yang disenaraikan di Peta Google adalah sangat minima. Hanya ada nama kedai, alamat dan nombor telefon.

Baca Juga  Toko Aki Malang, Terlengkap Hingga Toko Aki di Malang 24 Jam

Bateriku Kuala Selangor

Kedai Bateriku Kuala Selangor ni ada di 32A, Jalan 1, Taman Rhu Permai, Kuala Selangor, Selangor, Malaysia. Kedai bateri kereta Kuala Selangor ni buka hingga petang, mereka dibuka dari jam 8 pagi hingga 12 malam. Kedai bateri ini sesuai untuk anda yang memerlukan kedai bateri dibuka sehingga petang.

Bateriku Kuala Selangor - Kedai bateri kereta buka petang
source imej: Bateriku Kuala Selangor

Kedai bateri ni dah dapat 5 bintang gais, dengan 157 ulasan! Meh baca sikit ulasan-ulasan dia yang memikat hati ni:

  • Mina Mino: Terkandas didalam perjalanan dari Johor menuju ke utara @Perak melalui jalan Kelang keLumut kerana bateri sudah ‘tamat tempoh’ perkhidmatan…kebetulan terjumpa kedai Bateriku Kuala Selangor. Setelah diperiksa dan mendapatkan nasihat dari pomen Kedai Bateriku,terus tukar bateri baru,alhamdulillah dapat meneruskan perjalanan kedestinasi dengan selamat. Terima Kasih ‘Bateriku Kuala Selangor’ Semuga terus maju.
  • Mohamad Ibrahim: Sangat mudah mendapatkan servis ini oleh kakitangan yg dedikasi. Servis yg pantas dan menyenangkan urusan saya hari ini. Saya rekomen!

Kalau korang ada tempat best untuk cari bateri di Kuala Selangor, jangan segan-selan nak bagitahu Custom Feast tau! Kami bukak pintu lebar-lebar untuk tambah lagi kedai bateri yang korang suggest. Jom sama-sama kongsi rezeki, bukan?

kontak custom feast

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang Kedai Bateri Kereta Kuala Selangor dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

FAQ Kerosakan Bateri Kereta

Apa sebenarnya yang buat bateri kereta jadi rosak?

Aduh, kalau cerita pasal bateri kereta ni, banyak perkara yang boleh jadi penyebabnya. Biasanya, bateri kereta jadi rosak sebab dah tua-tua punya, tak cukup cas, tak pasang betul-betul, atau rosak kat sistem cas atau sistem elektrik kereta tu sendiri.

Baca Juga  Kedai Bateri Kereta Ampang

Kenapa eh bateri kereta ni senang sangat nak kong?

Betul juga tu, kan? Bateri kereta ni macam senang kong je. Selain sebab dia memang akan tua seiring dengan masa, faktor lain pun ada. Contohnya, cuaca panas yang tak henti-henti, casan yang tak konsisten, dan kalau pakai peralatan elektrik dalam kereta tapi tak pasang balik alternator yang mencukupi, lagi la cepat kong.

Macam mana nak jaga bateri kereta supaya tak cepat rosak?

Nak elakkan bateri kereta cepat rosak, kena la jaga dia dengan baik. Rajin-rajin la cas bateri tu, pastikan sistem cas dan sistem elektrik kereta selalu kena check, jangan pakai barang elektrik dalam kereta time enjin tak hidup, dan kalau dah tua atau rosak, tukar bateri tu terus. Pastikan juga bila pasang bateri, betul-betul ikut spesifikasi kereta sendiri. Jaga-jaga, jangan sampai terkedek-kedek depan jalan nanti!

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

 

Similar Posts