Adakah boleh memperbaiki bateri kereta yang rosak
|

Kedai Bateri Kota Bharu

Jika anda mencari kedai bateri di Kota Bharu untuk menggantikan bateri kereta yang lemah atau mungkin untuk peranti elektronik anda, jangan risau! Di dalam artikel ini, kami akan membawa anda meneroka seranai kedai bateri Kota Bharu yang menarik. Dari kedai-kedai tradisional hingga kedai-kedai moden, Kota Bharu menawarkan pelbagai pilihan untuk memenuhi keperluan anda.

Kedai Bateri Kota Bharu

Kalau bateri kereta atau motor anda dah ‘lowbatt’, tak payah cuak! Jom serbu blog CustomFeast untuk dapatkan info kedai-kedai bateri di sekitar Kota Bharu. Diorang sediakan semua yang anda perlukan – dari jual beli bateri, tukar-tukar, cas bateri sampai penghantaran bateri, semua ada! So, jangan biarkan ‘lowbatt’ halang langkah, check them out sekarang!

Jomlah kita tengok kedai-kedai bateri yang kami senaraikan di bawah ni. Ada segala maklumat penting seperti nama kedai, alamat, dan review dari pengguna. Jangan tunggu lagi, mari kita semak sekarang!

TukarBateri (Car Battery Shop Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu)

Lokasi kedai bateri TukarBateri ni di Wisma Gemilang, Tingkat Bawah Lot 608 (PT282, Jalan Sultan Yahya Petra, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Terdapat pelbagai jenama bateri yang dijual di sini, antaranya Mayshowa Helios, Mayshowa Energy, Kowa.

TukarBateri (Car Battery Shop Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu) - Kedai Bateri Kereta Kota Bharu
source imej: google maps TukarBateri

Kereta yang paling kerap menggantikan bateri di kedai bateri adalah kereta berikut:

  • Perodua Myvi
  • Perodua Axia
  • Toyota Vios
  • Toyota Camry
  • Honda City
  • Honda Civic
  • Perodua Bezza
  • Proton X70
  • Proton X50
  • Proton Alza

Servic di TukarBateri ni ada penggantian bateri kereta dan pemeriksaan bateri kereta.

E-Cham Battery & Auto Part

Alamat E-Cham Battery ni ada di No. 1334-B, Jalan Bayam, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Kedai ni buka dari jam 9 pagi sampai 6.30 petang. Kedai bateri ni diberi rating 4.3 bintang berdasarkan 36 ulasan.

Baca Juga  Honda ADV160
Penjual Bateri Kereta Kota Bharu - E-Cham Battery & Auto Part
source imej: E-Cham Battery & Auto Part

Meh, kita tengok beberapa komen orang pasal servis kedai bateri ni. Siapa tahu, boleh jadi panduan korang nak decide nak pi situ ke tak.

  • Nik Fahmi: Harga tak berapa bersahabat. Battery GS MF NS60L jual RM250 termasuk pasang dan trade in battery lama. Harga online utk battery sama +-RM180-RM220. Mingkin yg lebih berpengalaman boleh share soal harga battery. Dari sudut servis, cara pemasangan battery teliti dan berhati-hati. Cuma rasa kurang telus bila kita suruh check battery sedia ada. Anyhow, battery baru dah pasang. Hopefully dapat berjasa selama 2tahun lebih sepertimana battery sebelum ni.
  • Mahia Hazwan: kerja kemas, upah murah.. recommended.

Bateriku.com Pitstop Kota Bharu

Kedai Bateriku.com Pitstop Kota Bharu ni ada di Kedai Pasir Tumbuh, Lot 98, Jalan Pasir Tumboh, 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Bila kami menulis entri ini, kedai bateri ni meletakkan rating bintang lima dengan 247 ulasan!

Kedai Bateri Kota Bharu - Layanan Pesan Antar
source imej: Bateriku.com Pitstop

Korang boleh je baca beberapa ulasan tu untuk tambah info pasal perkhidmatan dorang. Siapa tahu, mungkin korang pun boleh terjebak dengan pengalaman menarik pelanggan sebelum ni!

  • Nooraqilah Nooraqilah: Kemahhh .. service mantap .. harga pom berbaloiii .. call hari ni terus mari pasang hari ni .. terbaikkk bohhh. Puas hati.
  • Amrina Rasyada: Servis bateriku.com memang terbaik. Angkat call laju sgt and layan customer baikkk sesangat. Technician very easygoing despite hujan masih boleh dtng dlm jangka masa yg agak cepat. Yng penting free delivery, maintenance & service. NO HIDDEN COST! Mereka blh datang dimana sahaja anda tersadai hoho. Bayar harga yg tertera pada details dihantar shj. Overall terrrbaik! Jom cecepat sebarkan kebaikan bateriku.com kepada rakan2 jiran2 dan sahabat taulan anda selaju fitnah!!
Baca Juga  Kedai Bateri Motosikal

Poh Kwong Battery & Auto

Lokasi Poh Kwong Battery & Auto ni ada di No. 5250B -C, Batu 2, Jalan Kuala Krai, Kota Bharu, 15050, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Jam buka kedai bateri Kota Bharu ni dari jam 9 pagi sampai jam 6 petang.

kedai bateri kereta di Kota Bharu Terbaik
source imej: Poh Kwong Battery & Auto

Penilaian di Peta Google ialah 4.2 dengan 36 ulasan. Beberapa ulasan daripada pelanggan adalah seperti berikut:

  • WanShah KB: Servis bagus.. beli bateri sekon hati tu.. Alhamdulillah.. elok lagi.. recommended.
  • Wee Ming: Baiki di sini harga berpatutan.semua masaalah kenderaan boleh di selesai.
  • Husaini Halim: Wiring system utk semua jenis kereta. Battery pn semua jenis ada.

Ada lagi kedai-kedai bateri Kota Bharu yang belum masuk dalam senarai kat blog ni sebab kita pun manusia, ada limit sikit. Kalau korang tahu lagi kedai bateri yang best tapi takde dalam senarai atas, jangan segan nak roger team kita. Kita boleh tambah terus dalam blog kita supaya lengkap dan berguna untuk semua orang.

Adakah boleh memperbaiki bateri kereta yang rosak
Photo by Towfiqu Barbhuiya

Soalan Kerosakan Bateri Kereta

Mesti korang pernah terfikir kan, kenapa bateri kereta selalu jadi masalah? Jangan risau, kami sedia berkongsi beberapa persoalan lazim mengenai kerosakan bateri kereta. Semoga dengan info yang kami kongsikan ni, dapat membantu korang semua yang selalu terkandas dengan masalah bateri kereta ni. Jom, kita selongkar!

Apa sebab utama aki kereta sering rosak?

Bateri kereta sering rosak disebabkan oleh pelbagai faktor termasuk usia bateri yang sudah lama, penjanaan yang tidak mencukupi semasa pemanduan, sistem pengisian yang rosak, atau pun kebocoran elektrik yang menyebabkan aki terkuras.

Bagaimana saya boleh mengenal pasti tanda-tanda bateri kereta rosak?

Tanda-tanda bateri kereta rosak termasuk pemanduan yang lambat untuk dihidupkan, cahaya panel yang lemah atau padam, bunyi “klik-klik” ketika mencuba hidupkan enjin, atau bau seperti telur busuk yang keluar dari bateri.

Baca Juga  Modenas Ninja 650

Adakah boleh memperbaiki bateri kereta yang rosak?

Ya, kadang-kadang bateri kereta yang rosak boleh dibaiki dengan cara mengisi semula elektrolit, memperbaiki terminal yang longgar, atau melakukan cas semula menggunakan alat yang sesuai. Walau bagaimanapun, jika bateri telah rosak secara serius, ia mungkin perlu digantikan dengan yang baru untuk memastikan prestasi dan keselamatan yang optimum.

kontak custom feast

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang Kedai Bateri Kota Bharu dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

 

Similar Posts