Bengkel Aircond Kereta Johor Bahru
|

Service Aircond Kereta Johor Bahru

Kalau korang kat sekitar Johor Bahru dan tengah cari tempat yang bagus untuk servis aircond kereta, korang dah sampai tempat yang betul! Cuaca kat sini panas giler, so pastikan aircond kereta korang berfungsi dengan baik memang penting lah. Dalam artikel ni, kita akan kongsikan beberapa tempat terbaik untuk service aircond kereta Johor Bahru.

Biasanya, bila aircond kereta rosak, memang buat keselesaan semasa memandu terjejas. Tapi tak perlu risau, sebab banyak kedai pakar baiki AC kereta kat bandar ni.

kontak custom feast

Senarai Service Aircond Kereta Johor Bahru

Kat bawah ni, ada beberapa bengkel servis AC kereta yang boleh korang periksa. Jenguklah satu-satu untuk kaji lebih lanjut pasal bengkel tu. Meh dapatkan info pasal nama, alamat, dan review dari pengguna.

Cool Works Auto Service & AirCond

Alamat kedai ni di 7, Jalan Dato Jaafar 1, Taman Dato Onn, 80350 Johor Bahru, Johor, Malaysia. Tempat pembaikan AC kereta ni, kalau tengok kat Google Maps, dapat penilaian 4.9 dari 56 ulasan, bro!

Service Aircond Kereta Johor Bahru - Cool Works Auto Service & AirCond
source imej: Cool Works Auto Service

Korang boleh check out beberapa review kat Peta Google kat bawah ni:

  • Nurul Khusna: Ganti cooling coil bocor, harga berpatutan , servis pon baik teliti sgt buat kerja. Recommended.
  • Faris Naziruddin: Saya bagi 5 star. Owner sangat terbaik. Setiap barang yang nak tukar/perlu tukar akan call/whatsapp terlebih dahulu sekali dgn harga. Progress kerja pun akan selalu update kat whatsapp. Kerja kemas dan teliti. Harga sangat2 berpatutan. Siap owner bagi diskaun & warranty 1 tahun lagi. Kedai ni bukan buat aircond saja. Servis lain2 pun dia buat jugak. Semoga dapat teruskan kecemerlang ini.

Fresh Air Auto Aircond & Service

Lokasi service aircond kereta ni ada di 13, Jalan Yahya Awal, Bandar Johor Bahru, 80100 Johor Bahru, Johor, Malaysia. Bengkel aircond kereta ni buka dari jam 9 pagi sampai 5.30 petang. Rating bagi Peta Google tu ialah 4.7 dengan 90 orang dah bagi ulasan, bro.

Baca Juga  Aircond Kereta Tiba Tiba Mati
Fresh Air Auto Aircond and Service
source imej: Fresh Air Auto Aircond and Service

Jom baca review di bawah ni untuk dapatkan pandangan tentang servis bengkel ni yang buat AC kereta!

  • Morisah Jowo: Kedai yang terbaik. Siap memberi penerangan terperinci cara kerja sistem air cond kereta. Macam pergi kursus pendek bengkel bila datang sini. Recommended. Harga berpatutan untuk servis bermula RM160.
  • Kecil Saim: Service excellent. Tukar barang apa semua diterangkan satu per-satu beserta fungsinya. Datang dengan aircond yang tak sejuk langsung, now dah macam kereta baru. Cakap 2 jam, tapi 1 jam dah siap, Recommended!
  • Fadzil: Terbaik..servis terbaik dan berkualiti. Diberikan penerangan dengan baik dan jelas.. harga berpatutan.. kedai yg terbaik dan memuaskan bagi saya.

Rambo Car Air Cond And Accessories

Bengkel aircond kereta ni lokasi nya di 171, Jalan Dato Sulaiman, Taman Century Garden, 80250 Johor Bahru, Johor, Malaysia. Rambo Car Aircond Service Johor Bahru ni buka dari jam 10 pagi hingga 8 petang.

Bengkel Aircond Kereta - Rambo Car Air Cond And Accessories
source imej: Rambo Car Air Cond And Accessories

Bengkel ni dapat rating 4.3 bintang berdasarkan 41 ulasan. Jom tengok apa kata pelanggan-pelanggan dia pasal perkhidmatan bengkel ni.

  • Tan Benny: Had my car fixed by Fiq and his team. Far exceeded my expectation, always able to commit and deliver my car on time without delay. If you need trustable workshop in JB, as a Singaporean, i highly recommend Rambo as your choice.
  • Lim Xiaoyinn: When to many places to get quote, this shop offers the best pricing. Best service, had a small talk with the lady boss while waiting for the car to be repaired. Highly recommended.

Carland Auto Air Cond & Accessories

Lokasi Carland Auto Air Cond & Accessories di No. 02 & 10, Jalan Rebana, Taman Perbadanan Islam, 80250 Johor Bahru, Johor, Malaysia. Kalau AC kereta anda tak sejuk, bau busuk, atau mati total, jangan risau. Serahkan pada bengkel ini untuk diperiksa dan dibaiki.

Bengkel Aircond Kereta Johor Bahru
source imej: Carland Auto Air Cond & Accessories

Beberapa pendapat pelanggan boleh membantu anda membuat pilihan tentang bengkel membaiki AC kereta ini:

  • Foo Cheng: Been a customer of this establishment for more than 10 years. Management, Foremen and workers are all very accommodative and professional towards solving problems and issues.
  • Xavier Goh: Professional car air-conditioning workshop.
Baca Juga  Demak Skyline GT

AW Autowork

Sebuah kedai bernama AW Autowork ni ialah kedai servis kenderaan dan penyaman udara di 2, Jalan Langkasuka, Taman Dato Onn Jaffar, 80350 Johor Bahru, Johor, Malaysia. Kedai ni buka dari jam 9.30 pagi sampai 6.30 petang.

AW Autowork - Servis penyaman udara
source imej: AW Autowork

Saat artikel ini ditulis, terdapat 30 ulasan yang telah kami kumpulkan. Skor bagi ulasan-ulasan tersebut adalah 4.8 daripada 5. Anda boleh merujuk kepada beberapa ulasan di bawah ini:

  • Hkia: Terima kasih autowork. Ada masalah kecil aircond knob longgar, tapi bila dibiarkan mmg pening sbb udara luar, asap masuk dlm kereta. Repair sambil explain punca masalah, iaitu bila SC yg Kita hantar Tu kdg2 bila buka dashboard tak pasang balik betul2, Ada longgar Sana sini. Thorbaek!!!!! 5 stars
  • Saravanan: The best aircond workshop…owner kedai memang baik..explain kita Dan tukar apa yang patut je..thank you boss pasal repair kereta saya sampai lewat malam…. 100 star’s.. the best workshop in johor.

Pentingnya Service Aircond Kereta:

Aircond kereta yang berfungsi dengan baik adalah suatu keharusan, terutama di bawah cuaca panas yang terik di Johor Bahru. Service aircond kereta secara berkala tidak hanya menjamin keselesaan dalam perjalanan, tetapi juga memastikan aircond berfungsi dengan cekap dan menjimatkan tenaga.

Namun, di samping pergi ke bengkel, anda juga boleh menjaga aircond kereta anda dengan beberapa tip mudah.

Tip Merawat Aircond Kereta:

  1. Nyalakan Aircond Setiap Minggu: Untuk mengelakkan saluran udara aircond daripada tersumbat, nyalakan aircond kereta anda setiap minggu selama 10-15 minit, walaupun cuaca sejuk.
  2. Pastikan Kipas Berfungsi Baik: Pastikan kipas aircond berfungsi dengan baik untuk menyebarkan udara sejuk dengan lebih efisyen.
  3. Periksa Paras Refrigeran: Periksa paras refrigeran aircond secara berkala untuk memastikan ia berada pada tahap yang mencukupi untuk prestasi yang optimum.
  4. Ganti Penapis Udara: Gantikan penapis udara secara berkala untuk memastikan kualiti udara yang masuk ke dalam kabin kereta adalah bersih dan segar.
  5. Gunakan Sistem Pengudaraan Luaran: Apabila memarkir kereta di tempat terik, cuba keluarkan udara panas dari dalam kereta dengan membuka tingkap atau menggunakan sistem pengudaraan luaran sebelum memasuki kereta.
Baca Juga  Etiqa Insurance

FAQ – Soalan Lazim:

Berapa kerap aircond kereta perlu diservis?

Disyorkan untuk melakukan service aircond kereta sekurang-kurangnya setiap 6 bulan atau apabila anda mengalami masalah seperti kurang sejuk atau bunyi yang tidak normal.

Berapa kos purata untuk service aircond kereta?

Kos bergantung kepada bengkel dan jenis kerosakan. Bagaimanapun, kos purata untuk service aircond biasanya berada dalam julat RM100 hingga RM300.

Adakah saya boleh service aircond kereta sendiri?

Memeriksa dan menukar penapis udara adalah sesuatu yang boleh dilakukan sendiri. Tetapi untuk perkhidmatan yang lebih kompleks seperti mengisi semula refrigeran, adalah lebih baik untuk mendapatkan bantuan dari pakar untuk mengelakkan masalah lebih besar.

Jaga aircond kereta anda dengan baik untuk menikmati keselesaan yang sejuk sepanjang perjalanan. Dengan mengikuti tips yang diberikan dan melakukan service aircond secara berkala, anda dapat mengekalkan aircond kereta dalam keadaan yang optimum dan menjadikannya pelindung yang setia daripada kepanasan terik di Johor Bahru.

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang service aircond kereta Johor Bahru dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

Similar Posts