Honda EX5 merah
|

Honda EX5 di Malaysia Bagaimana Penjualannya?

Pada kesempatan ini, kami dari Custom Feast akan membincangkan tentang Honda EX5. Jika sebelum ini kami ada membincangkan maklumat mengenai warna Scoopy 2022 (sila baca jika berminat) kali ini kami menulis maklumat baru mengenai Honda EX5 di Malaysia. Jika di Indonesia ada Honda Astrea Grand dan kelasnya seperti astrea prima, impressa, legend, maka di Malaysia ada Honda EX5.

Honda EX5

Honda telah melancarkan edisi ulang tahun ke-35 Honda EX5 2021 untuk meraikan satu lagi kejayaan besar bagi motosikal ikonik ini di Malaysia. 35 tahun dan masih kuat, keren!

Honda EX5 special edition
sumber gambar: bikesrepublic.com

Edisi khusus ini dilengkapi dengan reka bentuk Honda EX5 yang diiktiraf serta-merta dengan penambahan lambang ulang tahun ke-35 khas dan jalur badan yang tersendiri. Selepas pengenalan pertamanya pada tahun 1987 dan dengan lebih daripada dua juta unit dijual selama bertahun-tahun, ia layak mendapat status ikoniknya.

Honda EX5 merah
sumber gambar: bikesrepublic.com

Dari segi spesifikasi, edisi Ulang Tahun ke-35 Honda EX5 2021 hampir sama dengan model asas, yang dilengkapi dengan enjin penyejukan udara satu silinder 110cc yang keluar sekitar 8.54hp pada 7,500rpm dan 8.62Nm tork pada 5,500rpm. Ia juga dilengkapi dengan Suntikan Bahan Api Diprogramkan Honda (PGM-Fi) yang meningkatkan lagi ekonomi bahan api keseluruhan basikal.

Model Honda EX5 ulang tahun ke-35 ini datang dalam dua varian – satu dengan roda tuang sporty dan satu dengan jejari klasik. Pelanggan boleh memilih dua pilihan warna untuk setiap varian – Euphoria Red Metallic dan Pearl Nightfall Blue.

Honda EX5 Biru Jejari Klasik

Boon Siew Honda telah menetapkan harga basikal pada harga RM4,783 untuk varian roda bercakap dan RM5,009 untuk roda cast (harga tidak termasuk insurans, cukai jalan & pendaftaran). Untuk mengetahui lebih lanjut, pergi ke peniaga sah terdekat yang terletak di seluruh negara.

Baca Juga  Kedai Bateri Motosikal

Honda EX5 boleh menjadi pilihan bagi anda yang sukakan gaya klasik. Dengan enjin 110 cc, motor ini boleh digunakan untuk keperluan harian, untuk pergi kerja, untuk pergi ke kolej, dan keperluan harian yang lain.

Koleksi Gambar Honda EX5

Honda EX5 Gambar
sumber gambar: arenamotosikal.com

Honda EX5 Dream 100

Honda EX5 Dream 100
sumber gambar: arenamotosikal.com

Honda EX5 FI

Honda EX5 FI
sumber gambar: www.comparehero.my

Dengan tangki bahan api 4.3 liter dan enjin SOHC yang disuntik bahan api 110cc, Honda EX5-Fi adalah salah satu daripada empat motosikal di Malaysia yang mempunyai Status EEV yang didambakan. Bagi motosikal antara 100cc dan 150cc, mereka perlu dapat mencapai 2.2 liter/100km atau kurang untuk layak.

Dengan 1.8 liter /100km Honda EX5-Fi adalah salah satu basikal yang paling cekap bahan api di Malaysia. Anda boleh memandu lebih dari 230km dengan mudah sebelum perlu mengisi minyak. Dengan harga hanya RM 4,715.94, Honda EX5-Fi juga merupakan salah satu pilihan yang lebih berpatutan.

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke website Custom Feast, semoga tulisan kami yang berjudul Honda EX5 di Malaysia dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Info dan Kerjasama Hubungi Kami (klik gambar berikut)

kontak custom feast

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

Similar Posts