Bateriku Near Me - Bateriku.com Pitstop Nilai
|

Bateriku Near Me

Apabila anda mencari pusat bateri terpercaya untuk kenderaan anda di Malaysia, Bateriku adalah jawapannya! Bateriku merupakan rangkaian kedai bateri yang terkenal di Malaysia, menawarkan pelbagai jenis bateri untuk kereta dan motosikal. Dengan kehadiran pelbagai cawangan di seluruh negara, mencari “Bateriku Near Me” tidak pernah lagi menjadi masalah.

Dalam artikel ini, kami akan menyenaraikan beberapa lokasi Bateriku di Malaysia yang boleh anda kunjungi, serta memberikan panduan lengkap tentang cara menjaga bateri kenderaan anda.

kontak custom feast

Senarai Kedai Bateriku Near Me di Malaysia

Tim Custom Feast mengumpulkan 10 kedai Bateriku Near Me di beberapa tempat. Jom semak seranai kedai bateriku di Malaysia!

1. Bateriku.com Pitstop Seksyen 17 Petaling Jaya

Lokasi Bateriku.com Pitstop Seksyen 17 Petaling Jaya di No. 30 Blok, 7, Jalan 17/1a, Seksyen 17, 46400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia. Waktu operasi kedai dari 7 pagi hingga 12 malam. Bagi anda yang tercari-cari kedai bateri yang buka hingga larut malam, kedai ini agak digalakkan. Pelajari selengkapnya: kedai bateri kereta near me.

Bateriku Near Me - Bateriku.com Pitstop Seksyen 17 Petaling Jaya
sumber imej: Bateriku.com Pitstop Seksyen 17 Petaling Jaya

2. Bateriku.com Pitstop Sentul

Kedai bateri Bateriku.com Pitstop Sentul lokasi di 2-16, Jalan Dato Senu 21, Taman Dato Senu, 51000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia. Waktu operasi kedai dari 8 pagi hingga 11 malam (dibuka setiap hari). Kedai bateri ini mempunyai penarafan lima bintang dengan 16 ulasan (semasa artikel ini ditulis).

Kedai bateriku Near Me - Bateriku.com Pitstop Sentul
sumber imej: Bateriku.com Pitstop Sentul

3. Bateriku.com Bandar Botanic Klang

Lokasi kedai bateri Bateriku ini ada di: 15, Jln Kasuarina 4, Bandar Botanik, 41200 Klang, Selangor, Malaysia. Kedai bateri ini mempunyai penarafan lima bintang dengan 961 ulasan (pada masa pasukan custom feast menulis artikel ini). Berikut adalah beberapa ulasan yang boleh anda baca sebagai pelengkap:

 • 5ruz Amin: Service terbaik, xsmpai 1/2jam smp lokasi rumah sy..penerangan yg jelas dan ramah. Psl harga pulak mmg transparent n pemasangan free..terbaik.. overall average is superb n excellent.
 • zira jamal: Customer service sangat bagus. Rider sangat cepat. Penyelamat. Thank you.
 • Abdul Qayyum Mohd Zahari: Servis terbaik..siap free consultancy lg..free checking..find out ada problem lepas tukar battery baru..maybe prob dkt kereta, so akan refer dgn sc dlam masa terdekat.
Baca Juga  Toko Aki Bandar Lampung
Bateriku Near Me - Bateriku.com Bandar Botanic Klang
sumber imej: Bateriku.com Bandar Botanic Klang

4. Bateriku.com Pitstop Cheras

Kedai bateriku Pitstop Pheras di 35, Jalan 33/154 Taman Bukit Anggerik Cheras, 56000 Kuala Lumpur, Malaysia. Kedai bateri ini buka setiap hari, buka dari jam 9 pagi hingga 11 malam. Sesuai untuk anda yang memerlukan bateri pada waktu malam.

Bateriku.com Pitstop Cheras
sumber imej: Bateriku.com Pitstop Cheras

5. Bateriku.com Pitstop Kinrara

Bateriku Near Me ini ada di ZP-G-12, Zest Point, Lebuhraya Bukit Jalil, BK 9, 47180 Puchong, Selangor, Malaysia. Waktu operasi kedai Bateriku.com Pitstop Kinrara dari 7 pagi hingga 12 malam. Untuk maklumat tambahan, berikut adalah beberapa ulasan daripada pengguna:

 • Shida Saad: Pertama kali sy pakai apps bateriku dan sgt2 membantu.proses yg sgt mudah dan pantas.brother yg dtg tkarkan bateri tu sgt2 baik.thank you bateriku.
 • Syafiq Kadiran: Servis oleh Amir Thaqif dari bateriku amat baik & professional. Sangat pantas & efisien.
Kedai Bateriku near me - Bateriku.com Pitstop Kinrara
sumber imej: Bateriku.com Pitstop Kinrara

6. Bateriku.com Pitstop Nilai

Lokasi kedai bateri Pitstop Nilai ini ada di PT 8021, Jalan BBN 5/3a, Kampung Bukit Kadir, 71800 Nilai, Negeri Sembilan, Malaysia. Kedai bateri ini mempunyai rating 5 dengan 262 ulasan (semasa artikel ini ditulis). Berikut ialah beberapa ulasan pada peta Google:

 • SuzyRoxy: En Khairul sangaaaat peramah. Senang dan cepat berurusan dengan Bateriku. Especially branch Nilai. Thank youuuu. Thank you so muchh!
 • Azra Mohamed: Staff yg efficient, servis yg pantas pada saat memerlukan.
Bateriku Near Me - Bateriku.com Pitstop Nilai
sumber imej: Bateriku.com Pitstop Nilai

7. Bateriku.com Pitstop Taiping

Lokasi kedai di No.1, Tingkat Bawah, Persiaran Kamunting 2, Jalan Kamunting, Kamunting, 34600 Taiping, Perak, Malaysia. Dibuka dari jam 7 pagi hingga 12 malam, kedai bateri ini sesuai untuk anda yang memerlukan bateri kereta atau motosikal pada waktu malam. Skor untuk kedai bateri ini di peta Google ialah 4.9 dengan ulasan yang agak banyak iaitu 114 ulasan.

kedai bateri kereta near me - Bateriku.com Pitstop Taiping
sumber imej: Bateriku.com Pitstop Taiping

8. Bateriku Kota Kinabalu

Kedai bateriku near me ni ada di Kinabalu, lokasi nya Lot 5 Ground Floor, Light Industries, Mile 7, Jln Putatan, Bandar Putatan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia. Kedai bateriku ni buka dari jam 7 pagi sampai jam 10 petang.

Kedai Bateriku Kinabalu ni punya rating bintang 5 dengan 221 ulasan dari pelanggan. Jom check ulasan dari mereka:

 • Siam X: Malam2 pun sanggup staff dia hntr p pasang battery. tq sanggup bantu walau sudah lewat mlm, this guy should get the credit for his service.
 • Suhaimi Atoh: Fast response & sedia membantu bila perlu. Technician terbaik, knowledgeable & ceria selalu. Mmg BHero jg lh. Terbaik..
 • Indra Senpai: Sebelum ni battery memang kong dan selepas tukar nii battery baru semuanya berjalan dengan lancar..And thank you for the check alternator & starter and everything is fine!..Mantap & fast service!!
Baca Juga  Toko Aki Magelang Terlengkap dan Termurah
Bateriku.com Kota Kinabalu
sumber imej: Bateriku.com Kota Kinabalu

9. Bateriku.com Pitstop Seremban 2

Kedai bateriku near me di Seremban lokasinya ada di 2, 131, Jln S2 F2, Garden Homes, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia. Kedai ni buka dari jam 7 pagi sampai jam 12 petang.

Kedai bateri kereta di Seremban ni rating nya bintang 5 dengan 8 ulasan. Beberapa ulasan ialah:

 • Zairy Zainudin: Khidmat terbaik daripada bateriku, semoga terus kekalkan prestasi yang terbaik dalam industri bateri dan automotive.
 • Rosli Abdullah: Perkhidmatan baik dan memuaskan.
Bateriku.com Pitstop Seremban 2
sumber imej: Bateriku.com Pitstop Seremban 2

10. Bateriku.com Pitstop Kuantan

Kedai bateri di Kuantan ni ada di B12 (F/F), Lorong Bukit Setongkol Maju, 21, Perumahan, Taman Bukit Setongkol Maju, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia. Sedang cari kedai bateriku near me di Kuantan, langsung ke alamat ni.

Kedai Bateriku Near Me (Kuantan) ni buka dari jam 7 pagi sampai jam 12 petang. Jom semak ulasan dari pelanggan kedai Bateriku Kuantan:

 • Ain Ramli: Service tiptop! Set time utk datang lepas 5pm on the same day masa perasan bateri kong & memang sampai ye. Technician check before tukar bateri & did all the necessary inspection baru balik. Explanation regarding the warranty & others were given also. Payment method? Easy, QR also can!
 • Leja Fariza: services good, technician semua cepat bagi kerjasama, good prices.
Bateriku.com Pitstop Kuantan
sumber imej: Bateriku.com Pitstop Kuantan

Tips Menjaga Bateri Kereta atau Motosikal Anda

Agar bateri kenderaan anda berfungsi dengan baik dan tahan lama, ikuti beberapa tips berikut:

 1. Pemeriksaan Berkala: Lakukan pemeriksaan berkala pada bateri untuk memastikan keadaannya dalam keadaan baik. Pastikan terminal bateri bersih daripada kotoran dan karat.
 2. Kekuatan Cas: Pastikan bateri anda sentiasa di cas penuh. Bateri yang lemah boleh menyebabkan masalah dan ketidakupayaan untuk menghidupkan enjin.
 3. Penggantian Waktu: Bateri mempunyai jangka hayat terhad. Jika bateri anda sudah berusia lebih daripada 3 tahun, pertimbangkan untuk menggantinya dengan yang baru.
 4. Jangan Biarkan Kering: Pastikan tahap air dalam bateri adalah mencukupi. Bateri yang kering boleh menyebabkan kerosakan serius.
 5. Penggunaan yang Betul: Pastikan semua peralatan elektrik dalam kenderaan dimatikan ketika enjin tidak berjalan. Penggunaan berlebihan boleh menyebabkan bateri cepat habis.
Baca Juga  Kereta Sewa Subang Jaya

FAQ

Apakah jenis bateri yang terdapat di Bateriku?

Bateriku menyediakan pelbagai jenis bateri termasuk bateri Aki untuk kereta, bateri gel dan AGM untuk motosikal, bateri kenderaan komersial, dan bateri untuk peralatan elektrik.

Berapa lama jangka hayat biasa bagi sebuah bateri kenderaan?

Jangka hayat bateri boleh berbeza bergantung kepada kualiti dan penggunaan. Biasanya, bateri kenderaan bertahan antara 2 hingga 5 tahun.

Adakah Bateriku menawarkan perkhidmatan pemasangan bateri?

Ya, Bateriku menawarkan perkhidmatan pemasangan bateri untuk kenderaan anda secara profesional.

Kesimpulan

Bateriku adalah pilihan terbaik apabila anda mencari bateri berkualiti tinggi untuk kenderaan anda di Malaysia. Dengan banyak cawangan yang terdapat di seluruh negara, anda tidak akan menghadapi masalah untuk mencari “Bateriku Near Me.” Pastikan untuk mengikuti tips yang telah diberikan untuk menjaga bateri anda agar sentiasa dalam keadaan baik dan berfungsi dengan cemerlang.

Jangan ragu untuk melawat salah satu cawangan Bateriku berdekatan anda untuk mendapatkan bateri yang sesuai dengan keperluan kenderaan anda. Bateriku menjaga keperluan tenaga kenderaan anda agar anda dapat menikmati perjalanan yang lancar dan selamat setiap hari.

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang Bateriku Near Me dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

Similar Posts