Kereta Sewa Kuching Cikgu Ayu

Kereta Sewa Kuching

Sebelum menyewa mobil di Kunching, terdapat beberapa perkara yang perlu diberi perhatian untuk memastikan pengalaman penyewaan yang lancar. Pertama, pastikan anda memahami syarat-syarat penyewaan dari syarikat kereta sewa Kuching termasuk had umur, dokumen yang diperlukan, dan caj tambahan yang mungkin dikenakan.

Selain itu, semak keadaan kereta sebelum meninggalkan pusat penyewaan dan ambil catatan mengenai sebarang kerosakan yang sedia ada untuk mengelakkan sebarang pertikaian kemudian. Pastikan juga untuk memahami terma-terma insurans dan perlindungan yang ditawarkan oleh syarikat. Pelajari juga: Semak Insurans Kereta.

kontak custom feast

Akhirnya, selalu patuhi peraturan jalan raya Malaysia dan pastikan lesen memandu anda sah sebelum memandu di negara ini. Dengan memahami aspek-aspek ini, anda dapat menikmati pengalaman memandu di Malaysia dengan lebih yakin dan selamat.

Kereta Sewa Kuching

Kalau korang tengah cari tempat sewa kereta di Kuching, tak payah risau! Kami dah kumpulkan info pasal beberapa tempat sewa kereta di Malaysia, terutamanya area Kuching ni, supaya senang korang nak cari.

Kereta Sewa Kuching Sarawak

Kami jumpa tempat sewa kereta di Kuching, mereka ialah TJ Car Rental dengan nama “Kereta Rental Kuching Sarawak” di Google Maps. Alamatnya ialah Lot no. L1 domestic arrival hall kuching international airport, 93722 Kuching, Sarawak, Malaysia.

Kereta Sewa Kuching Sarawak
source imej: google maps Kereta Sewa Kuching Sarawak

Penilaiannya ialah lima bintang dengan 24 ulasan, semasa kami menulis artikel ini. Anda boleh membaca beberapa ulasan ini di bawah:

  • Sharon William: Kami sekeluarga pergi ke kuching, Sarawak untuk bercuti Christmas dari 24/12 sehingga 29/12 kami amat berpuas hati dgn keadaan kereta. Ini adalah kali ke 3 kami menyewa dgn TJ Transportation. Owner kereta friendly dan murah senyuman. Kondisi kereta tip top. Bersih. Bebas bau asap rokok. Tiada kotorkan memang seperti kereta baru setiap kali kami menyewanya. Terima kasih Owner sbb terima last minute bookings saya. Maklum lah musim perayaan baru nak kalut cari kereta padahal dah sewa beberapa kali. Terima kasih team TJ transportation atas kerjasama yg baik.
  • A. William Santhiagu: Saya sekeluarga amat berpuasa hati dengan syarikat kereta sewa ini, keadaan dalam kereta amat bersih, Selesa dan luas serta harga pun berpatutan. Terima kasih tuan punya kereta sewa “Keep up the good work”.
Baca Juga  Kos Servis Aircond Kereta

Ikram Transports

Alamat Ikram Transports ialah di KIA, Jalan Lapangan Terbang, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia. Ikramtransports memiliki rating lima bintang, dengan 914 ulasan. Mereka dibuka dari jam 6 pagi hingga 11 malam. Untuk menghubungi mereka, sila hubungi nombor yang disenaraikan pada penerangan Peta Google mereka.

cadangan penyewaan kereta di Kunching - Ikram Transports
source imej: google maps Ikram Transports

Beberapa ulasan daripada pengguna yang ditulis di Peta Google, semoga ini dapat menambah maklumat bagi anda yang memerlukan cadangan penyewaan kereta di Kunching:

  • Dr. Zulkifli Ibrahim: Servis sangat2 bagus..senang sangat berurusan dengan pihak sewaan kereta.. berbaloi dgn harga dan servis yang diberi..sangat2 rekomen utk buat sewaan dgn pihak ikram transport.
  • Judy Ann Lingam: Travel ke Kuching kali ini dengan Ikram Transport sangat membantu dengan urusan kami. Admin komited membantu saya dalam pemilihan kereta yang sesuai.
    Pemandu banyak pengalaman dengan tempat-tempat menarik dan sabar dengan dengan kami. Pemandu peramah dengan cerita-cerita berkaitan Kuching.

Kereta Sewa Kuching Cikgu Ayu

Kereta sewa Cikgu Ayu ini alamat nya di S/L 35, 1st Floor, Riveredge Commercial Centre, Jalan Datuk Patinggi Haji Abdul Rahman Yakub, 93050 Kuching, Sarawak, Malaysia. Waktu operasi kereta sewa ini adalah dari 6 pagi hingga 11 petang.

Kereta Sewa Kuching Cikgu Ayu
source imej: google maps Kereta Sewa Kuching Cikgu Ayu

Banyak orang dah sewa kat sini, dan korang boleh check review diorang di bawah ni:

  • Amin Dahlan: Salam, Jalan jalan ke kota melaka, Singgah di johor makan mee bandung, kereta yang bersih lagi selesa, Layanan mesra boleh di runding.
  • Syed Zaharudin: Perkhidmatan mantap. Tokey terbaik. Layan pelanggan dengan baik. Kereta dalam keadaan baik, terbaik.

AJIM Kereta Sewa Kuching

Waktu operasi tempat sewa kereta ini adalah dari jam 8 pagi hingga 6 petang. Alamat AJIM kereta sewa Kunching di Jalan Sultan Tengah, Samariang, 93050 Kuching, Sarawak, Malaysia.

Baca Juga  Kereta Sewa Seremban
AJIM Kereta Sewa Kuching
imej source: google maps AJIM Kereta Sewa Kuching

Terdapat 34 ulasan dengan penarafan lima bintang di Peta Google. Berikut adalah beberapa ulasan daripada pengguna mereka:

  • Roslan Basri: Perkhidmatan kertas sewa terbaik. Pemilik yang mesra.
  • Puteri Salju: Kereta bersih..wangi dan semua dlm keadaan baik…tuan keretapon sgt baik..sgt² mudahkan urusan dah mcm tour guide..tanya apa saja laju sgt² reply. Dan paling penting muurah.. datang sarawak mmg akan cari Ajim ni.. Tqvm Ajim..moga dimurahkan rezeki.

FAQ Kereta Sewa di Kuching

Terdapat beberapa soalan lazim tentang penyewaan kereta. Di bawah adalah beberapa soalan dan jawapan yang telah kami kumpulkan untuk memberikan maklumat lengkap tentang tempat sewa kereta di Kuching.

Berapa kos sewa kereta sehari?

Biasanya, kos sewa kereta bergantung pada jenis kereta dan tempoh penyewaan. Harga mungkin berbeza antara syarikat, jadi eloklah semak dengan beberapa tempat sebelum membuat keputusan.

Apa dokumen yang diperlukan untuk menyewa kereta?

Untuk kebanyakan penyewaan, anda perlu membawa lesen memandu yang sah dan kad kredit yang masih berlaku. Pastikan juga untuk menyemak syarat-syarat khusus dari syarikat penyewaan.

Adakah insurans termasuk dalam kos sewaan?

Kebanyakan syarikat menyediakan insurans asas dalam kos sewaan, tetapi ada yang menawarkan perlindungan tambahan dengan caj ekstra. Pastikan untuk mengetahui tahap perlindungan yang anda perlukan.

Bolehkah saya memandu ke negara lain dengan kereta sewa?

Sesetengah syarikat membenarkan perjalanan antarabangsa, tetapi perlu memberitahu mereka terlebih dahulu. Pastikan lesen memandu dan insurans meliputi negara yang akan anda kunjungi.

Bagaimana proses pengembalian kereta?

Amat penting untuk tahu di mana dan pada masa apa kereta perlu dikembalikan. Selain itu, pastikan untuk menyemak keadaan kereta semasa pengembalian dan laporkan sebarang kerosakan yang mungkin berlaku semasa penyewaan.

Baca Juga  Kedai Bateri Kereta Ipoh

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang Kereta Sewa Kuching dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

Similar Posts