Kedai Bareri Yun Tung Seng
|

Kedai Bateri Kereta Sandakan

Nak cari kedai bateri kereta di Sandakan? Jangan risau, bro! Pertama, check lah reviews Kedai Bateri Kereta Sandakan tu dari orang yang pernah guna. Kalau banyak thumbs up, mungkin worth it. Pastu, pastikan kedai tu ada jual bateri yang sesuai untuk kereta kau. Beza model kereta, beza juga bateri dia.

Jangan lupa tanya harga, jangan sampai terkejut macam kena lightning bolt. Kalau boleh, cari kedai yang dekat dengan tempat kau, senang sikit nak settle. Bateri kereta kan macam jantung, kena la dependable. Jadi, jangan malu-malu, tanya banyak soalan sebelum decide.

kontak custom feast

Kedai Bateri Kereta Sandakan

Kitorang dah kumpul beberapa kedai bateri yang korang boleh check satu-satu kat bawah ni. Jangan lupa baca nama kedai, alamat, dan review pengguna. Harap list kedai bateri kereta ni dapat tolong korang.

Asia Batteries (Sabah) Sdn Bhd

Lokasi kedai bateri kereta Sandakan bernama Asia Batteries ni ada di Ground floor, Block A, Ming Huat Light Industrial, Mile 3 1/4 Labuk Road, W.D.T. 326, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia. Kedai buka dari jam 8 pagi hingga jam 5 sore.

kedai bateri kereta Sandakan - Asia Batteries
source imej: google maps Asia Batteries

Apabila kami menulis artikel ini, kedai bateri Asia Batteries mempunyai 9 ulasan. Beberapa ulasan ialah sebagai berikut:

  • Seiphern andreon: Very good service, showing customers its worth it buying batteries, but because of isolated place its so hard for people to find thenplace.
  • Sirudi sinring: Superb service, good explanation and highly recommended.

Hope Thai Tyres & Batteries Sdn. Bhd.

Terdapat kedai roda dan tayar kereta yang turut menjual bateri kereta. Alamatnya di LOT 26, Jalan Labuk Wdt 320, Tingkat Bawah Yuen Hap Light Ind. Bt 2/12, Sabah, 90009 Sandakan, Malaysia. Ia dibuka dari 8 pagi hingga 5 petang, terutamanya cuti Ahad.

Baca Juga  Kedai Bateri Kereta Alor Setar
Hope Thai Tyres & Batteries Sdn Bhd
source imej: google maps Hope Thai Tyres & Batteries Sdn Bhd

Untuk menghubungi kedai bateri kereta ini, sila semak nombor telefon dalam penerangan Peta Google mereka.

Yun Tung Seng Tyres & Batteries Sdn Bhd

Alamat kedai bateri Yun Tung Seng ialah di Lot 2787, Mile 1.5, Jln Bunga Botan, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia. Kedai bateri dan tayar kereta ini dibuka setiap hari, dari jam 8 pagi hingga 5 petang.

Kedai Bareri Yun Tung Seng
imej source: google maps Yun Tung Seng

Terdapat 17 ulasan di Peta Google, beberapa ulasan boleh dibaca di bawah:

  • Sirul Asrar: Servis bagus, Sebelum ni beli bateri basah, 1 hari guna terus weak… Kalau charge pun inda tahan lama, claim waranti dapat tukar baru terus.
  • Nasit Nasip: saya bagi lima bintang kerana perkerja dan majikan nya mmg baik dan sgt membantu suasana kedai selesa bersih dan teratur service yg berpatutan dgn harga. Kedai terletak di batu 1 stgh.

FAQ Bateri Kereta

Terdapat banyak persoalan tentang cara menjaga bateri kereta supaya tahan lama. Antara soalan yang paling kerap ditanya adalah seperti berikut:

Kenapa bateri kereta cepat rosak?

Bateri kereta cepat rosak boleh disebabkan oleh faktor-faktor seperti jarang guna kereta, penjagaan yang kurang, dan masalah sistem enjin. Pastikan guna kereta secara berkala dan elakkan daripada biarkan bateri terlalu lama dalam keadaan flat.

Bagaimana cara menjaga bateri agar tahan lama?

Pastikan bateri sentiasa dalam keadaan cas penuh. Gunakan kereta secara berkala, dan jika jarang guna, pertimbangkan untuk guna alat pengecas bateri. Selalu pantau paras air bateri dan pastikan ia sentiasa mencukupi.

Adakah terlalu kerap cas bateri boleh merosakkan?

Terlalu kerap cas bateri juga boleh merosakkan. Sebaiknya, cas bateri apabila parasnya kurang daripada 70%. Jangan biarkan bateri selalu berada dalam keadaan terlalu kosong atau terlalu penuh.

Baca Juga  Kedai Bateri Kereta Near Me

Apa tanda-tanda bateri kereta bermasalah?

Tanda-tanda bateri bermasalah termasuk kereta susah dihidupkan, lampu redup, dan bunyi ‘klik-klik’ ketika cuba hidupkan enjin. Sekiranya mengalami perkara ini, periksa dan ganti bateri jika perlu.

Adakah cuaca mempengaruhi prestasi bateri kereta?

Ya, cuaca memainkan peranan. Cuaca panas boleh mempercepatkan penuaan bateri, manakala cuaca sejuk boleh menyebabkan paras air bateri menurun. Pastikan bateri dilindungi daripada cuaca yang ekstrem.

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang Kedai Bateri Kereta Sandakan dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

Similar Posts