Kedai Alat Ganti Kereta dan Motosikal - Joo Joo Auto Parts SDN BHD
|

Spare Part Kereta Sungai Petani

Pada masa ini semakin ramai pengguna kereta di Sungai Tanjung. Tidak hairanlah semakin ramai yang mencari spare part kereta di Sungai Tani. Pasukan Custom Feast menulis artikel ini untuk membantu anda mencari kedai spare part kereta Sungai Petani terbaik. Jom baca artikel ini hingga habis, dapatkan juga tips automotif terkini!

Spare Part Kereta Sungai Petani

Daripada kajian kecil yang kami lakukan, terdapat beberapa spare part kereta yang sering dicari oleh orang ramai di sekitar Sungai Petani. Sebahagian daripadanya adalah seperti berikut:

  1. Brek dan brek pad
  2. Selinder brek
  3. Bateri kereta
  4. Lampu depan dan lampu belakang
  5. Wiper
  6. Minyak enjin dan minyak pelincir
  7. Filter udara dan filter minyak
  8. Hose dan paip brek
  9. Tukar saringan udara
  10. Suspension parts seperti absorber, spring, dan mounting

Ini adalah beberapa contoh spare part yang biasanya dicari oleh pemilik kereta di Sungai Petani, tetapi permintaan sebenarnya mungkin berbeza mengikut jenis dan keadaan kereta.

Bagaimanakah Cara Mencari Kedai Spare Part yang Disyorkan?

Untuk mencari kedai spare part kereta di Sungai Petani, anda boleh menggunakan beberapa kaedah berikut:

  • Cari dalam talian: Gunakan enjin carian seperti Google untuk mencari kedai spare part kereta di Sungai Petani. Taip perkataan kunci seperti “kedai spare part kereta Sungai Petani”, “spare part near me” atau “kedai alat ganti kereta Sungai Petani” untuk mendapatkan senarai kedai yang mungkin berdekatan dengan anda.
  • Gunakan aplikasi: Terdapat aplikasi mudah alih yang direka khas untuk membantu pengguna mencari kedai-kedai spare part kereta berhampiran. Anda boleh mencuba aplikasi seperti Google Maps, Waze, atau aplikasi tempatan yang mungkin lebih popular di kawasan tersebut.
  • Rujuk kepada rakan atau keluarga: Anda juga boleh bertanya kepada rakan atau keluarga yang tinggal di Sungai Petani untuk cadangan kedai-kedai spare part kereta yang mereka biasa kunjungi. Pengalaman mereka mungkin dapat memberikan panduan yang berguna.
  • Lawatan ke pusat membaiki kereta: Kadang-kadang pusat membaiki kereta juga menjual spare part atau mereka mungkin mempunyai rujukan kepada kedai spare part terdekat. Anda boleh mencuba untuk berjumpa dengan mekanik tempatan dan bertanya mengenai kedai-kedai yang mereka rekomen.
  • Sosial media dan forum tempatan: Sertai kumpulan-kumpulan Facebook atau forum tempatan yang berkaitan dengan automotif atau kawasan Sungai Petani. Anda boleh bertanya kepada ahli-ahli kumpulan atau forum mengenai kedai spare part kereta yang terbaik di kawasan tersebut.
Baca Juga  Modenas Ninja 650

Sekiranya anda mencari spare part kereta yang spesifik, pastikan untuk menyatakan model dan jenis kereta anda ketika mencari kedai-kedai tersebut.

Senarai Kedai Spare Part di Sungai Petani

Cara paling senang nak cari kedai spare part kereta ialah guna Waze atau Peta Google je. Kami, pasukan Custom Feast dah buat kerja tu. Kitorang dah kumpul senarai kedai guna Peta Google. Bawah ni ada senarai kedai yang korang boleh check satu-satu. Lepas tu, korang bolehlah tengok lokasi terus ke atau call dorang.

OK AUTO SUPPLIES

Kedai alat ganti kereta ni ada di 12, Jalan 2, Aman Square, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia. Kedai ni buka dari jam 9 pagi sampai jam 6 petang. Untuk hari Ahad, kedai spare part kereta OK Auto Supplies ni tutup.

Spare Part Kereta Sungai Petani - OK Auto Supplies
sumber imej: OK Auto Supplies

OK Auto Supplies punya rating bintang 5 dengan 6 ulasan. Jom tengok apa kata orang-orang yang dah guna service ni:

  • Alif Najmi: Mcm2 barang blh dpt kat sini.. dari barang baru smpai barang2 secondhand..hrga brpatutan…. org Sg petani blh mai tngok.
  • Mogan Sanggari: Very good service and payment online which shop you saying they can send so no worries and price also very good and get offer too… Thank you boss….
  • Sivaganes: Renew insurance and purchase some parts for myvi. Very affordable price with warranty. The owner very kind full.

Joo Joo Auto Parts SDN BHD

Kedai spare part kenderaan ni lokasi ada di 7,8,9&10 TINGKAT BAWAH, Jalan Angsana 1, Taman Angsana, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia. Kedai alat ganti kereta Sungai Petani ni punya ratinf 4 dengan 64 ulasan di google maps.

Baca Juga  Kedai Bateri Kereta Banting
Kedai Alat Ganti Kereta dan Motosikal - Joo Joo Auto Parts SDN BHD
sumber imej: Joo Joo Auto Parts SDN BHD

Selain alat ganti kereta, kedai ni pun sedia untuk motosikal. Jom semak beberapa ulasan dari pelanggan:

  • Bike Undercover: Joo joo auto parts accessories. Berbagai spare part motor boleh di dapati Di kedai ini. Sapa nk upgrade spec Moto Pon blh Dyno pun blh.
  • Izzul Rahim: Antara kedai paling kuat racun . Racun itu benar !! Elok barang semua rare kt sini. Murah pulak tuh . Mcm¬≤ ada . Bole cari banyak brang moto termasuk y15
  • Faiz Sukri: Service terbaikk. Layanan sangat puas hati. Harga yg sangat rendah. Memang tk rugi kalau beli sparepart disini.

HEE AUTO PARTS SDN. BHD.

Kedai spare part kereta ni ada di 181, Jalan Lagenda 1, Lagenda Heights, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia. Kedai buka dari jam 9 pagi sampai jam 6.30 petang. Kedai ni buka setiap hari, untuk maklumat lebih lengkap, hubungi nombor dalam penerangan Peta Google mereka.

Kedai Spare Part Kereta - HEE AUTO PARTS SDN. BHD.
sumber imej: HEE AUTO PARTS SDN. BHD.

Masih belum banyak ulasan daripada pengguna. Semasa kami menulis artikel ini, terdapat hanya kira-kira 14 ulasan. Secara umum, pengguna mengatakan kedai ini murah. Jom check ulasan berikut:

  • Mohd Asyraf: Spare part kt sini ok, murah la jgk dri kedai lain,senang buat kira, minta kurang pon ok jgk, ok la.
  • Kim Shen Ong: Kedai ni harga hebat…servis sangat baik…akan terus beli balik
  • Thung Yong: Good service,barang quality.

Terima kasih sudah berkenan berkunjung ke blog Custom Feast, semoga tulisan kami tentang Spare Part Kereta Sungai Petani dapat menambah informasi seputar dunia otomotif dan komunitas otomotif. Jika ada kritik atau saran bisa menghubungi kami melalui kontak yang tersedia di website ini. Untuk layanan kerjasama juga kami terima, kami terbuka untuk kalian semua.

Baca Juga  Punca Aircond Kereta Tidak Sejuk

kontak custom feast

Ikuti beberapa akun sosial media kami:

Similar Posts